تصفیه فاضلاب کارخانه های آبکاری :
تصفیه فاضلاب کارخانه های آبکاری بسیار مهم است زیرا این کارخانه ها می توانند آلودگی های زیادی ناشی از فاضلاب خود را به محیط زیست وارد کنند . فاضلاب کارخانه های آبکاری حاوی فلزهای سنگین ،اسید ها ،باز ها و مواد شیمیایی سمی و خطرناک است که در صورت تخلیه آن به محیط زیست می تواند اکو سیستم و سلامت انسان ها و موجودات را به خطر بیندازند .
روش های تصفیه فاضلاب آبکاری :
روش های مختلفی برای تصفیه فاضلاب کارخانه های آبکاری وجود دارند مانند روش فیزیکی ،شیمیایی ، روش بیولوژیکی ، روش غشایی ، روش الکترودیالیز و ... انتخاب روش مناسب تصفیه فاضلاب به عوامی مانند : دبی یا حجم فاضلاب در روز ،شدت آلودگی فاضلاب ، مقررات تعیین شده محیط زیست برای تخلیه فاضلاب اما همچنان که گفته شد روش های مختلفی برای تصفیه فاضلاب آبکاری وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از :
1-روش فیزیکی : این روش شامل ته نشینی ، فیلتراسیون و شناورسازی است . در ته نسینی با توجه به اختلاف چگالی بین مواد جامد معلق و فاضلاب استفاده می شود بدین ترتیب ذرات سنگین تر به پایین مخزن ته نشین می شوند . در فیلتراسیون با عبور دادن فاضلاب از فیلتر های شنی ذرات جامد معلق خذف می شود . شناورسازی نیز شامل تزریق هوا به فاضلاب است که باعث کی شود تا مواد جامد معلق به سطح فاضلاب آمده و سپس جمع آوری شوند .
2-روش شیمیایی : در این روش از واکنش های شیمیایی برای حذف آلایند ه ها استفاده می شود . یکی از رایج ترین روش های شیمیایی استفاده از مواد منعقد کننده مانند کلراید آلومینیوم و کلراید آهن است که سبب چسبیدن ذرات معلق به یکدیگر و ایجاد لخته است و می توان آنها را از طریق ته نشینی حذف کرد .
3-روش بیولوژیکی : این روش که بسیار کار آمد و طبیعی است برای تجزیه آلاینده ها از میکروارگانیسم ها استفاده می شود . این روش برای حذف ترکیباتی مانند چربی ها،مواد آلی و ... موجود در فاضلاب بکار می روند .
4-روش مبادله یونی : این روش با استفاده از رزین های مبادله یونی برای حذف یون های فلزی سنگین و سایر آلایند های بار دار فاضلاب است . این رزین ها می توانند یون های فلزی را جذب و در ازای آن یون سدیم و پتاسیم آزاد کنند .
5-روش غشایی : تکنولوژی های غشایی مانند اسمز معکوس (RO) ، الکترودیالیز نیز می توانند برای تصفیه فاضلاب آبکاری استفاده شوند .